fredag 10 april 2009

Vackert i Vadstena

Det är ju helt omöjligt att hålla sig inomhus i det här fantastiska vårvädret. Vi tog bilen och åkte till Vadstena där första stoppet var Tycklingen, ett fint område på bekvämt gångavstånd från centrum. Här fanns som väntat mycket fågel, vitkindade gäss, rödbenor, många sävsparvar, flera nyanlända gransångare, och det roligaste av allt - cirka 60 vinterhämplingar. En anonym fågel utan egentliga särdrag, inte alltid lätt att få se på. Den här flocken var emellertid lättsedda då de satt högt i några björkar och ibland födosökte på en plöjd åker precis där vi stod.
+++
Inne i Vadstena gick vi till klosterområdet där klosterliljorna (bilden) är som allra vackrast just nu. Ett vitt hav av dessa fina blommor mötte oss och kameran gick varm.
+++
Förresten får jag gratulera Jocke Gustafsson och kompani för att de lyckades fånga den ringtrast som jag upptäckte vid Stora Lund i går. Ringtrasten flög in ett nät och vips hade Tåkerns fältstation fått en ny art på "märklistan". Kul!
+++
Det är skoj att tävla i fågelskådning. Att räkna antal arter i Östergötland under ett år är något ett gäng fågelskådare, jag bland annat, sysselsätter sig med. Följ gärna tävlingen på http://www.ogof.se/ under fliken X2009.

2 kommentarer:

En erfaren Märk-Assistent sa...

Ringtrasten var tung att hålla i.

Anonym sa...

Har också sett ringtrast i Ottenbylund, "flott" fågel! Just nu häckar Havsörnen i Oslofjorden, för första gången på 126 år, kolla in http://www.moss-avis.no/article/20090328/NYHET/935067608/1044/ABON

henrik