söndag 23 maj 2010

I föreningens tjänst

Sedan många år sitter jag med i Linköpings fågelklubbs styrelse. Nej, jag är inget styresleproffs som löser ut fallskärmar när man slutar. Som för de flesta andra på den här nivån handlar det om ideellt arbete, den här helgen har jag representerat fågelklubben i två olika sammanhang.
I lördags guidade jag och tre till från klubben ute vid Nybroplattformen, dit några sökt sig för att "fira" fågelskådningens dag. Två rader i Corren om evenemanget räckte för att nästan 50 pers skulle hitta ut nån gång mellan 10 och 15.
Som vanligt ser man en massa fågel, det var svarttärnor, dvärgmåsar, skedänder och mycket mer. Men det som väckte mest uppståndelse var den storskrake som kom simmande strax utanför tornet med 11 (!) ungar på ryggen. Det var en syn, det...

+++

Nu ikväll har jag och Martin representerat fågelklubben ute vid Rosenkällasjön där vi i samband med Ekens dag visat besökarna några av de fåglar som fanns att se i sjön. Det var framför allt svarthakedoppingar som tilldrog sig intresse, speciellt som flera av fåglarna låg precis utanför plattformen. Kul med en så vacker fågel så nära, men många är glada över att få se vigg, knipa och andra vanligare arter.

3 kommentarer:

Mattias Eklund sa...

Det är kul att så många visar intresse för fåglar!
Har du sett arlas nya mjölkpaket?
http://www.arla.se/Default____31627.aspx

Det finns en enkel krysslista att ladda ner också på den sidan.

Zeb sa...

Var får man tag i mer avancerade krysslistor som fågelskådare använder? Finns de att ladda ner?

Claes sa...

Hej Zeb!

www.naturbokhandeln.se har krysslistor som vi använder. Kostar 1 kr styck. Beställ där!