måndag 19 april 2010

Fiskmåsar blir problem

Aggressiva fiskmåsar ställer till problem, läs här: http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5172979&date=&menuids= det hör jag nästan varje år från folk som drabbas. Har själv inte blivit utsatt för någon långvarig måsterror, men efter några somrar bland arga fisktärnor längs den öländska kusten vet jag precis fåglarna fungerar när de utsätts för fara.

+++

Måsar, trutar eller tärnor börjar på ett ganska tidigt stadium bli aggressiva, man behöver inte vara särskilt nära ungarna eller boet. De attackerar nästan aldrig sina fiender rent fysiskt. Däremot flyger de så nära de nånsin kan - och visst kan det hända att man får en fågelskit i huvet. Men ni som ser Hitchcock-filmen "Fåglarna" framför er, ni har helt fel. Så illa blir det inte, jag lovar.

+++

Kanske är det min välvilja till fåglarnas bästa, men jag har svårt att se det jätteproblem som vissa verkar ha med "attackerande" måsar. Dagens i-landsproblem, om du frågar mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk dej själv! Skulle du inte göra vad som helst för att skydda ditt "barn" från nyfikna inkräktare! Håller med dej Claes! Fåglar o djur måste också få finnas, de var ju faktiskt här först.

Anonym sa...

Den kända norska ikonen Odd Börresen har skrivit en rätt bra låt om "Måker"
http://www.youtube.com/watch?v=Z6byH31rcAg

Jag vill också passa på att tipsa om boken "Jonathan Livingston Seagull" skriven av Richard Bach, fantastisk bok. Det var allt om 2måker" från norge./ Henrik

Anonym sa...

Fruktansvärt irriterande med folk som vill skjuta måsarna. Det är en pinsam attityd, att städer "tillhör" oss människor.

Anonym sa...

Instämmer, boken "Jonathan Livingston Seagull" borde alla läsa.

Anonym sa...

Boken heter Måsen på svenska, bra bok. Peter

Anonym sa...

"Fruktansvärt irriterande med folk som vill skjuta måsarna. Det är en pinsam attityd, att städer "tillhör" oss människor."

Snarare jävligt irriterande och jävligt pinsamt med 'djurvänner' som dig, extrema egoister som bara bryr sig om sig själva och sin uppskattning av djur. Fattar du inte att folk är trötta på att inte kunna promenera i sina egna områden utan att bli attackerade av stora högljudda fåglar? Vadå 'stan tillhör oss', det är väl de som har ett problem med oss och inte tvärtom. Gemene man har inga intressen för måsar, men de har ett intresse av att attackera oss. Varför är det bara de som får försvara sig? Vi måste också värna om vårt välbefinnande. Industriområden är inte deras naturgivna hem.