fredag 4 juni 2010

Lyckad nattrunda

Ledde en exkursion i nattsångarmarker i går. Lyckat minst sagt, även om flodsångaren vid Gärstad inte sjungit upp sig ordentligt när vi var där, den bjöd bara på två extremt korta strofer. Däremot hördes en kornknarr och gräshoppsångaren var i full gång.

Vi fortsatte utåt Kaga/Ledberg/Flistad - en tur jag tagit de senaste åren när jag haft exkursionen. Nattens höjdare var en busksångare som sjöng på vägen mellan Kärrsjö och Maspelösa, vid en gård som heter Södra Lund. Vi stod länge och njöt över de otroligt skickliga härmningarna i buskångarens strofer.

Vi avslutade vid åkrarna runt Flistad kyrka där det som vanligt höll igång ett par vaktlar. Därmed kunde jag konstatera att nattsångarturen 2010 innehöll flodsångare, busksångare, vaktel, kornknarr, kärrsångare, sävsångare, gräshoppsångare, näktergal, rördrom (!), storspov. Nån kanske jag har glömt.

+++

Nattsångare verkar många gilla. Vi i Linköpings fågelklubb är inte bortskämda med att ha så många deltagare på våra aktiviteter, men i går kom 15 pers plus två som vi mötte längs vägen och som hängde på.

Inga kommentarer: