söndag 29 mars 2009

Dimma, kust och skärfläcka

Det tar flera dagar att komma i normala gängor efter en heldag ute på Häradskär i den östgötska skärgården. Först jobb till midnatt på fredagen, uppstigning kl 03.45 på lördagsmorgonen och avfärd från Linköping 05.30. Båt från Fyrudden utanför Gryt kl 6 och efter en dag på Häradskär hemfärd kl 15. Hemma i Lkpg igen kl 17. Pust!

Men jag ska inte klaga, man ångrar aldrig en resa till Häradskär och gårdagen var över förväntan vad gäller fåglar. Trots en envis dimma som vägrade släppa taget ordentligt blev det många roliga arter. Tror att de flesta var mest belåtna med den skärfläcka vi såg. Skäfläckan är en otrolig vacker fågel, vanlig på Öland och i sydligare landskap men riktigt sällsynt i Östergötland. Kul!

Mitt bästa minne är dock den snösiska som Dan L hittade. En liten, rätt oansenlig fågel, ofta till förväxling lik gråsiska. Vi var några skådare som fick superfina observationer vilket inte tillhör vanligheterna.

Så trots att jag är seg som tugummi i skallen längtar jag redan till nästa gång på "Skäret".

1 kommentar:

Anonym sa...

Du var inte ensam om att vara seg,somnade framför TVn redan 18.30, men det var det värt. Längtar redan efter att få ligga en hel vecka i höst på "Skäret". Men först 2 veckor på Öland vid Valborg, sen behöver man en vecka att vial upp sig på jobbet. /Sörpings lille skådare