torsdag 25 november 2010

Åtvidaberg levererade (inte)

Ger mig själv och bröderna Berry en trea (av fem) i betyg för insatsen i helgens kommunrally. Åtvidaberg visade sig vara aningen svårflirtat och vi fick jobba länge för vanliga arter som koltrast och grönsiska. 49 arter blev vårt facit efter två dagars fågelskådning i mestadels skog och stad. Lite kan vi faktiskt skylla på vädret, dimma och regn gjorde aktiviteten låg bland de fåglar som trots allt finns kvar.

Bästa arten kom direkt på lördagsmorgonen: Martin upptäckte en varfågel utanför Grebo.

Bästa besökta ställe: Området kring Gärdserums kyrka utanför Falerum. Här vid Uknadalens början fanns en våtmark som säkerligen hyser mängder med fågel på våren. Nu låg några sångsvanar, en snatterand och en bläsand i vattnet. Dessutom en hel del trast i området.

Vann kommunrallyt gjorde Norrköping på 76 arter före Linköping på 72. Imponerande!

2 kommentarer:

urban Rundström sa...

Bättre lycka nästa gång. Här i Småland var det Allhelgonarally för några helger sedan och vi i Oskarshamn blev 4:a med 100 arter. Kalmar vann med imponerande 118 arter.
I December kör vi i fågelklubben vårt decemberrally, vinnaren förra året hade 91 arter under månaden. Själv så kom jag upp i 86.

Claes sa...

Hej Urban!

Vi, eller rättare sagt Olof Hjelm, drog faktiskt igång vårt kommunrally när han läst om Smålandstävlingen. Det går ju ganska fort utför i fågelväg på senhösten/vintern, till nästa år kör nog vi i Östergötland också allhelgonahelgen.