torsdag 28 oktober 2010

Sista gången i höst

I morgon blir det troligen årets sista besök vid Stora Lund för mig och Mr X. Ska vi vara ärliga har väl hösten inte varit särskilt bra, kan på rak arm bara minnas en enda gång då det varit riktigt mycket fågel på lokalen. Annars har vi nog haft en del otur och varit på plats de dagar när vädret inte varit optimalt för fåglar.


+++


Både jag och Mr X (som förresten tagit bilden på mig när jag skådar vid Stora Lund) gillar att satsa hårt på ett speciellt ställe. Att nöta där många gånger och lära känna lokalen och fåglarna, att veta vid vilket väderläge det rastar mycket fågel och ha stenkoll på varenda buske. Stora Lund har blivit som hemmaplan för oss, men platsen har den stora nackdelen att ligga för långt från Linköping. Det tar ca 45 minuter att åka dit och det orkar man inte med så många gånger per säsong. I morgon gör vi vårt tionde besök i höst, det blir troligen det sista på ett tag. I vår vill vi satsa på en annan lokal, närmare Linköping. Frågan är bara vilken.

+++

Tips, idéer på en bra fågellokal runt Linköping mottages tacksamt. Viktigt: Den får inte vara för exploaterad typ Sättunaviken eller Nybro, helst ett "okänt" ställe där det inte är så mycket folk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Viggeby naturreservat lär ju vara en bra lokal och som ligger inte allt för långt från Linköping..
/Magnus

Mattias Eklund sa...

Sommenäs med eklandskap runtomkring är intressant på många sätt för fågelskådare :)